• Stakeholder management

Stakeholdermanagement

Stakeholdermanagement is een (nieuw) model dat goed past bij bedrijven die een duurzame focus hebben op hun partnerschappen. De strategie van stakeholdermodel wordt ook wel stakeholder kapitalisme genoemd. Hierbij richten bedrijven zich niet langer (alleen) op financiele waarde , maar (vooral) ook op maatschappelijk impact en duurzame waarde voor de langetermijnvisie.

Stap 1 : is actief in verbinding treden door stakeholderonderzoek met je partners/stakeholders.  Zo krijg je als bedrijf inzicht in het draagvlak dat je hebt opgebouwd bij je stakeholders. Tevens open je zo de dialoog tot samenwerken op thema’s als duurzaamheid en inclusiviteit.

Stap 2 : deze strategische input verwerk je vervolgens binnen je eigen bedrijfsstrategie.  Zo werk je van binnenuit aan draagvlak en partnerships.

Stap 3: organisaties met een sterk stakeholdernetwerk hebben veel extern draagvlak opgebouwd en zijn robuust, duurzaam en toekomstbestendig.

Klinkt dat ingewikkeld? Nee hoor, kijk hier maar naar het voorbeeld van Havenbedrijf Amsterdam

Lees hier verder over  Stakeholder management volgens de Methode Hofkes.

Meer informatie?

Benieuwd hoe wij uw organisatie kunnen helpen met succesvol stakeholdermanagement en advies? Voor een gratis kennismakingsgesprek bel 023-5281040 of mail ons via info@bhrm.nl.