Het kernteam van Bureau Hofkes

Bureau Hofkes is het eerste onafhankelijke onderzoeksbureau van Nederland volledig gespecialiseerd in stakeholder-reputatieonderzoek en succesvol stakeholderbeleid.  Bureau Hofkes werkt met onderzoeksteams. In ieder onderzoeksteam zit een onderzoek-specialist met een academische achtergrond (drs. MBA of doctor). Voor elke opdracht stellen wij een projectteam samen waarin de expertise van diverse onderzoek-untis wordt samengevoegd. Alle teams maken gebruik van het door Bureau Hofkes ontwikkelde onderzoeksmodel Methode Hofkes®

Tevens zijn wij gespecialiseerd in good governance vraagstukken en toekomstgericht besturen. Hiervoor werken wij samen met onze zusterorganisatie het kennisplatform NieuwBestuur, voor toekomstgericht besturen (future-proof-governance).

Mildred Hofkes

Mildred Hofkes – Oprichter Bureau Hofkes

Mildred Hofkes is oprichter en eigenaar van Bureau Hofkes Stakeholder Management & Research (BHRM). Tevens is zij oprichter van het kennisplatform NieuwBestuur. Al 15 jaar helpt Hofkes met haar team organisaties (groot en klein) met succesvol stakeholder management.  Hiervoor gebruikt zij de Methode Hofkes, een beproefde onderzoekmethode door Hofkes ontwikkelt aan de Universiteit van Groningen,

In 2009 kwam haar ManagementboekWisseling van de Macht, oplossingen voor de nieuwe bestuurlijke elite’ uit. Hierin beschrijft Hofkes door jarenlang onderzoek  een nieuwe kijk op besturen: ‘het Nieuwe Besturen’. Vanuit deze visie is het Nieuwe Bestuursmodel voor Good Governance ontstaan, dat recentelijk tijdens de conferentie Dutch Circular Leadership aan 120 bestuurders, aankomende bestuurders en thought leaders is gepresenteerd.

Sinds 2018 interviewt Hofkes topbestuurders over het stakeholdermodel in de populaire podcast reeks NieuwBestuur Circulair leiderschap

Hofkes is een veel gevraagd adviseur op het gebied van strategisch stakeholder management, reputatie management,  circulair leiderschap en het Nieuwe Besturen. Met haar team helpt zij bestuurders en toezichthouders met ‘de blik van buiten naar binnen’ en met het meten van hun reputatie en stakeholdervalue.

For an English CV click here.

Miriam Staal

Miriam Staal – Cuppen, hoofd-onderzoeker

Dr. Miriam Staal-Cuppen is gepromoveerd op de invloed van stakeholderparticipatie op draagvlak van grote infrastructurele projecten en sectoren. Zij past haar vaardigheden bij Bureau Hofkes toe om bedrijven en initiatieven middels stakeholderonderzoek te helpen de transitie naar een duurzame en inclusieve samenleving te realiseren.

“Zowel onze samenleving als de uitdagingen waar we als samenleving voor staan vragen om een gezamenlijke aanpak. Strategisch stakeholdermanagement helpt bedrijven zichzelf te positioneren in hun netwerk en daarbij nieuwe kansen te zien en die te verzilveren”.

Suzan Heijne den Bak – senior-projectmanager & adviseur

Suzan is sinds 2012 verbonden aan Bureau Hofkes als projectmanager. Haar ruime kennis en ervaring met het opzetten, uitbellen en analyseren van de data vertaalt zich in praktische reputatie en stakeholderadviezen waar Bureau Hofkes bekend om staat.

Ik wil bijdragen aan het vergroten van kleine vonkjes, met grote impact. De Methode Hofkes biedt organisaties iedere keer weer zulke mooie inzichten waar ze echt wat mee kunnen. Daar zet ik mij met liefde voor in.”

Dave Stanco

Dave Stanco – Business Intelligence

Het visueel maken van data is de specialiteit van Dave. Door middel van een stakeholder-dashboard krijgen bedrijven schematisch inzicht in de niet-financiële waarde van hun organisatie.

Stakeholder adviesteam boardroom

Per strategisch stakeholderadviestraject brengt Bureau Hofkes in samenwerking met het kennisplatform NieuwBestuur een team senior specialisten bij elkaar. Allen werken vanuit de visie en het theoretische kader van de Methode Hofkes. Onze opdrachtgevers worden zo optimaal begeleid bij het professionaliseren van hun stakeholderbeleid en hun dilemma’s met betrekking tot goed bestuur, zowel intern als extern.