Topbestuurders postcast circulair leiderschap

Topbestuurders centraal in podcastreeks over Circulair Leiderschap en het Stakeholdermodel

Podcast met topbestuurders over het stakeholdermodel

NieuwBestuur, de zusterorganisatie van Bureau Hofkes, is het kennisplatform over nieuwe vormen van circulair besturen. Sinds 2018 maakt NieuwBestuur de podcastreeks  Dutch Circular Leadership. In deze podcastreeks komen topbestuurders aan het woord over het stakeholdermodel en circulair besturen.  Deze bestuurders hebben de beweging van lineair naar circulair besturen succesvol ingezet. Met wisselende columns van onder meer cabaretier Vincent Bijlo en Mark van Baal (FollowThis). De podcast-reeks wordt gepresenteerd door Glenn van der Burg (programmamaker) en Mildred Hofkes (oprichter Bureau Hofkes en NieuwBestuur) en is te beluisteren op de zakenzender New Business Radio.

Bestuurders zoals Feike Sijbesma (thans Corona-gezant, voormalig CEO DSM), Frans van Houten (CEO Philips), Arnoud Boot (Professor Financiele Markten), Jan Peter Balkenende (voormalig premier), Diana Monissen (Prinses Maxima Centrum), Jeroen de Haas (voormalig CEO Eneco), Koen Overtoom (CEO Havenbedrijf Amsterdam) en Volkert Engelsman (CEO Eosta) staan centraal in de podcast reeks Dutch Circular Leadership
NieuwBestuur Dutch Circular Leadership

 

Mildred Hofkes: ”Bestuurders zijn de vormgevers van onze maatschappij. Als zij bewegen richting circulaire bestuursvormen, dan beweegt onze hele maatschappij mee. Wij interviewen topbestuurders uit verschillende sectoren, op zoek naar de puzzelstukjes van het circulair besturen” (op de foto van links naar rechts, Sven Jense (Ocean Cleanup Now), Mildred Hofkes, Glenn van den Burg (programmamaker), Koen Overtoom (CEO Havenbedrijf Amsterdam) en Jeroen de Haas (Voormalig topman Eneco).

De blauwdruk van circulair besturen en het stakeholdermodel

Het podcastprogramma speelt in op de wereldwijde transitie, waarin het tijdperk van gebruiken en weggooien en van lineaire groei eindig is. Simpelweg, omdat we maar 1 planeet hebben. De beweging van lineair naar circulair besturen is ingezet. Voor deze transitie is ook een nieuwe manier van leiderschap nodig en een nieuw stakeholdermodel. Hoe gaat de blauwdruk van het circulaire besturen eruitzien? Wat zijn de Nederlandse invalshoeken op het gebied van circulair besturen? Wie zijn de voorlopers en de game-changers binnen Nederland?

Per podcast-uitzending een nieuw puzzelstukje

‘NieuwBestuur – Dutch Circular Leadership’ is een initiatief van Mildred Hofkes, die door jarenlang onderzoek onder bestuurders in combinatie met relevante praktijkervaring in reputatie- en stakeholderonderzoek een nieuwe kijk op besturen heeft ontwikkeld.

Zelf meepraten over het circulaire besturen binnen je eigen organisatie?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!