Staatssecretaris Heemskerk (EZ) aanwezig op 1ste Nationale Reputatie Congres

Staatssecretaris Frank Heemskerk zal op 18 maart 2010 spreken tijdens het 1ste Nationale

Staatssecretaris Economische Zaken Frank Heemskerk

Reputatie Congres in de Hermitage in Amsterdam. Het congres is uniek in haar opzet. Doel van het congres is om te voorkomen dat, nu de economische recessie officieel voorbij is, er geen lessen zijn geleerd en alles bij het oude blijft. Naast de Machiavelli-prijswinnaar 2009 Jeroen Smit (De Prooi), zullen ook Harry Starren (Opleidingscentrum De Baak), Martijn de Liefde (Kgotla Company) en Mildred Hofkes (Bureau Hofkes Reputatiemanagement) hun visie geven op vragen als: ‘Wat is economisch succes en hoe meten we dat’? En: ‘Is de economische recessie slechts een incident in de tijd, of is er een structurele veranderingen nodig van ons economische model’? Frank Heemskerk

Actueel

Een recent onderzoek van de Britse omroep BBC toont aan dat er wereldwijd grote behoefte is aan hervorming van het kapitalistische systeem. Ook in Nederland klinkt de roep om structurele verandering steeds luider. Tijdens het 1ste Nationale Reputatie Congres wordt nagedacht over de richting van deze verandering. Ook wordt er gesproken over meer diversiteit binnen de huidige bestuurlijke elite. Staatssecretaris Heemskerk: “We hebben alle talenten nodig in Nederland en helaas is de top van het Nederlandse bedrijfsleven nog te eenzijdig samengesteld. Ik geloof oprecht, dat grotere diversiteit Nederland innovatiever en daardoor meer concurrerend maakt.”


Even voorstellen:

Reputatieonderzoeker Elsemarie Berman 

Elsemarie Berman is inmiddels één jaar als reputatieonderzoeker werkzaam bij Bureau Hofkes. Elsemarie heeft de bacheloropleiding Algemene Sociale Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht afgerond. Daarnaast heeft zij de master-studies Culture, Organization Management en Beleid, Communicatie en Organisatie afgerond, beiden aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Elsemarie houdt zich bij Bureau Hofkes onder meer bezig met reputatieonderzoek in de zorgsector en bij de semioverheid.

 


Bureau Hofkes actief in Zorgmarkt

Bureau Hofkes start in januari 2010 met een reputatieonderzoek bij Argos Zorggroep in Schiedam. Argos Zorggroep is een grote zorginstelling met 12 verschillende locaties in onder meer Rotterdam, Schiedam, Vlaarderingen en Maassluis. Argos Zorggroep wil met de feedback uit het reputatieonderzoek haar interne organisatie verbeteren. De organisatie bestaat uit 2200 medewerkers.


Nominatie Managementboek van het jaar 2010

Het boek ‘Wisseling van de macht’ van Mildred Hofkes is door de jury van het managementboek van het jaar op de longlist geplaatst. Op 9 maart 2010 wordt tijdens een gala in de Rode Hoed bekend gemaakt welk boek verkozen is tot managementboek van het jaar 2010.