‘’Ik wist niet dat ik dit zó leuk zou vinden’’

Susan Altena, stagiaire van Bureau Hofkes Reputatiemanagement en het onafhankelijke platform NieuwBestuur, neemt je mee in haar experience tijdens haar meewerkstage.

Op maandag 29 september 2016 stapte ik kantoor ‘De Kerk’ binnen. Mijn eerste stagedag bij Bureau Hofkes Reputatiemanagement en het onafhankelijke platform NieuwBestuur. Met enige kennis over Reputatiemanagement en nihil kennis over bestuurders laat staan over het NieuweBestuur begon dit avontuur. Als ik iets geleerd heb als het gaat om vinden van een nieuwe baan of een stageplek, is het wel dat je van te voren nooit weet in wat voor environment je terecht komt. Sollicitatiegesprekken zijn altijd heel spannend maar een volledig beeld van waar je mogelijk terecht komt is er nooit..
Maar afdwalend naar spannende sollicitatiegesprekken wil ik even terugkomen op mijn eerste stagedagen, stageweken en inmiddels stagemaanden in de Kerk.
De afgelopen vier maanden voelden als een week, een lange week, maar de tijd vloog voorbij. Echter was niet alleen de tijd iets dat snel ging, ook mijn ontwikkeling en kennis over onderwerpen als Reputatiemanagement en de bestuurlijke Elite. Vanaf de eerste dag werd ik in het diepe gegooid en waande ik mij in de wereld van het kijken van ‘buiten naar binnen’ en het belang hiervan. In deze snel veranderende tijd is namelijk niks belangrijker dan deze blik van buiten naar binnen halen, zowel privé als zakelijk. Zoals initiatiefnemer Mildred Hofkes vertelde: ‘’Whatever you think you are, you are what people think you are”.

Als ik iets geleerd heb als het gaat om vinden van een nieuwe baan of een stageplek, is het wel dat je van te voren nooit weet in wat voor environment je terecht komt.

 

De kerk, het kantoor, is inmiddels mijn tweede thuis geworden. Een echt warm thuis, niet alleen door de verwarming in deze koude winter maar door de lieve en inspirerende collega’s.

Toch is het opvallend dat (te) weinig mensen zo’n warm thuis ook ervaren op de werkvloer waar het niet alleen gaat om wat je presteert maar ook wat je creëert; samen. Creëren, inspireren en vertrouwen. Een vertrouwde omgeving waarin iedereen gelijk is en op eenzelfde manier met elkaar gecommuniceerd wordt. Een kantoor als De Kerk wens ik iedereen toe!

Het moeilijkst tijdens mijn meewerkstage was het constant jezelf uit je comfortzone halen en dingen durven. Hier voel je namelijk automatisch weerstand tegen.
Wanneer je uit je comfortzone durft te stappen en daadwerkelijk je angsten onder ogen komt ga je in waardevolle situaties belanden die je daadwerkelijk verder helpen. Zo wist ik onder andere deze foto met Mark Rutte te scoren tijdens de Nationale Ondernemersdag 2016:

Susan Altena met Mark Rutte

Inmiddels is het 21 december 2016; iedere dag stap ik de deur uit met iets meer kennis, heb ik vandaag iets meer gelachen dan gister en is mijn visie op de toekomst net iets helderder..
5 maanden gaan veel te snel!


Meer weten?

Wil je meer informatie over de vacature of mijn ervaringen? Neem dan contact op via 023 528 10 40.